Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Activision Blizzard: Πολλαπλές αναφορές για σεξουαλική παρενόχληση εργαζομένων της εν γνώσει του CEO Bobby Kotick

*
Η Wall Street Journal αναφέρει πως ο Bobby Kotick, CEO της Activision Blizzard, γνώριζε για πολλαπλές κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης εργαζομένων της εταιρείας. Φαίνεται μάλιστα πως υπάρχουν κατηγορίες και για τον ίδιο, αφού σύμφωνα με ισχυρισμούς κακομεταχειρίστηκε αρκετές γυναίκες υπαλλήλους.

Αυτήν την περίοδο η Activision Blizzard διερευνάται για διάφορες κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης γυναικών που εργάζονται στην εταιρεία, πολλές από τις οποίες κατευθύνονται συγκεκριμένα στην Blizzard Games, developer του World of Warcraft. Όπως όμως σημειώνει η Wall Street Journal, υπάρχουν αναφορές για πολλά αντίστοιχα περιστατικά στις Treyarch και Sledgehammer Games, studios που αναπτύσσουν τίτλους της σειράς Call of Duty.

Ο Bobby Kotick έχει δηλώσει σε directors και executives της εταιρείας πως δε γνώριζε τίποτα για τα προαναφερθέντα συμβάντα, όμως συνεντεύξεις πρώην υπαλλήλων της Activision Blizzard υποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Λέγεται δηλαδή πως όχι μόνο γνώριζε για ότι συνέβαινε, αλλά επέλεξε και να αποκρύψει γεγονότα από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές σχετικά με την κακομεταχείριση πολλών γυναικών από τον ίδιο, ενώ το 2006 φέρεται να έστειλε ένα ηχητικό mail σε υπάλληλο απειλώντας να την σκοτώσει.

Εκπρόσωπος της εταιρείας διαψεύδει τις παραπάνω αναφορές σχολιάζοντας πως ο Kotick δεν μπορούσε να είναι ενήμερος για κάθε αναφορά σχετικά με κακομεταχείριση υπαλλήλου, ενώ απευθυνόμενος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας δεσμεύτηκε να υπάρχει διαρκής ενημέρωση σχετικά με τη διερεύνηση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο.




Πάντως, ο επικεφαλής της Treyarch, Dan Bunting, αποχώρησε από την εταιρεία κατόπιν σχετικής αναφοράς ότι παρενόχλησε γυναίκα υπάλληλο του studio. Η υπόθεση είχε φτάσει στο τμήμα HR της εταιρείας, είχε αποφασιστεί η απόλυσή του, αλλά λέγεται ότι ο Kotick την μπλόκαρε. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*